Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското здраве

Ухапване от паяк може да причини анемия

health.bg 2010-03-03
Детското здраве  : Ухапване от паяк може да причини анемия - здраве, анемия, паяк, ухапване
Американски учени твърдят, че са открили връзка между ухапванията на кафявия паяк-отшелник и случаите на внезапна остра анемия.

Проучването, публикувано в Journal of Pediatrics, е малко по мащаб, но свързва отровата на паяка и отключването на реакция при около 30% от децата.  

Най-често се развива анемия, но понякога се появяват и бъбречни проблеми, и образуване на съсиреци. Според специалистите обаче няма място за паника, защото паякът обитава усамотени места и се крие под камъни или в тъмни кътчета на мазета и тавани.

Ако детето покаже внезапни признаци на умора и слабост, е препоръчително да се потърси евентуално ухапване и да се направи консултация с лекар.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg