Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Готови ли сте да станете родители?

health.bg 14-04-2011
Бебето : Готови ли сте да станете родители? - здраве, бременност, раждане, родители
Раждането на дете е вълнуващо преживяване, но партньорите трябва да подходят сериозно към това събитие.

Психоложката Салма Прабху обяснява, че преди да започнат да избират име на детето и да му купуват дрешки, двойките трябва да обмислят сериозно и да обсъдят някои въпроси, свързани с решението да имат дете.

Насила или инстинкт
След сватбата близките на младоженците започват да досаждат с въпроса кога да очакват наследник. Най-лошо е  решението за дете да се взима, за да се угоди на роднините. Няма значение, че дядото иска да има внук колкото може по-скоро. Не е задължително раждането на бебе да бъде следващата стъпка след сватбата. Това трябва да стане само, ако партньорите са готови за навлизането в нов етап на отношенията си.

Здравето
Укрепете здравето си. Бебето ще се развива в утробата на майка си  9 месеца и нейното физическото и психическото състояние се отразява на зародиша. Консултирайте се редовно с гинеколога си и си правете необходимите тестове.
 
Разходи
Раждането на бебето означава нови разходи. Планирайте краткосрочно и дългосрочно бюджета си. Трябва да предвидите извънредни ситуации, например раждане с цезарово сечение. Също бюджета за медицинските грижи за бебето, дрехите, играчките, книгите, училището. Ако майката работи и се налага да напусне, то двойката трябва да е на ясно колко дълго може да живее само на една заплата. Когато работят, майките често страдат от гузна съвест, че пренебрегват детето си. Заради благополучието на семейството си обмислете финансовите въпроси за следващите няколко години след раждането на бебето.
 
Психологическа нагласа
Преди да решат да имат дете съпрузите трябва да се опознаят много добре. Поговорете с партньора си, за да се убедите, че е готов или готова да има дете, желанието трябва да е взаимно. Aко не сте готови, обяснете причините. Например - „Предпочитам да имаме дете след 2 години, когато си купим кола” или „ когато изплатим ипотеката на къщата”.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg