Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Бебето и водата

health.bg 04-06-2012
Бебето : Бебето и водата - здраве, вода, бебе,
Начинът на хранене и приемане на напитки е особено важен за бебетата поради уязвимостта и недоразвитостта на отделителната и имунната им система.

Всички продукти, които се консумират от най-малките, трябва да са доказано качествени и затова съвсем логично е да се сетим за водата. Най-съвършената, най-чистата, здравословна и натурална напитка, която идва директно от природата.

Да даваме ли вода на бебето?
Това е един въпрос, който често си задават майките. Съвременните педиатри активно подкрепят кърменето и това не е случайно. Кърмата осигурява на бебето храна, повишава имунитета му, но и му осигурява нужната хидратация, тъй като съдържа 80% вода. Затова и повечето специалисти считат, че не е необходимо да се дава допълнително вода за пиене, докато бебето е на естествено хранене.

Няколко глътки вода след кърмене
Млечницата (coop, монилиаза) е гъбична инфекция. Това често срещано заболяване се наблюдава обикновено при новородени или кърмачета, когато в устната лигавица се образуват малки бели налепи. За да се предпази бебето от млечница, след кърмене се дават няколко глътки вода - по този начин остатъците от млякото се отмиват и се избягва развитието на гъбички.

Ами ако няма кърма?
Когато обаче няма кърма или майката не може да кърми поради различни причини, на помощ идват разтворимите бебешки млека. Тогава се налага и млеката да бъдат разтворени – във вода. И тук идва важният въпрос:

Каква вода да изберем?
Имунната и отделителната система на бебетата са недоразвити в момента на раждане и това е особено валидно за бъбреците им, затова е забранено да им се дава минерална вода. Когато пиехме само хлорирана вода от чешмата, тя задължително се преваряваше. Все още някои от педиатрите препоръчват водата на кърмачетата да се преварява до шестия месец, но след като бебето започне активно да се движи и да поставя различни предмети в устата си, нуждата от поддържане на пълен стерилитет отпада.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg