Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Бебето и водата

health.bg 04-06-2012
Бебето : Бебето и водата - здраве, вода, бебе,


Със старта на бутилиране на изворните води се появи алтернатива на чешмяната вода и преваряването. Изворните води, които са нискоминерализирани, са подходящи за приготвяне на храни и за консумация от кърмачета. Но когато избираме водата, е важно четем да етикета и да внимаваме за следното:

Първо: Водата трябва да е много нискоминерализирана, тъй като до тригодишна възраст не се препоръчва пиенето на минерални води. Избирайте води с минерализация под 100 мл/л  – каквито са изворните води.

Второ: Водата трябва да е бедна на натрий (Na) и флуор (F). За деца до седем години, включително и кърмачета, допустимото съдържание на натрий във водата е максимум 20 мг/л.

Трето: Водата трябва да е чиста. Вземете под внимание чистотата на региона, откъдето се добива водата, защото качеството й изключително се влияе от околната среда. Проверете дали водата, която сте избрали, има нужните сертификати за качество.

Когато детето расте
При увеличаващото се затлъстяване сред децата все повече родители се стремят да ограничават децата си да поемат газирани напитки с висока калоричност и изкуствени оцветители и консерванти. Изборът, както винаги, е добрата стара вода. Но педиатрите не препоръчват консумацията на минерална вода от деца до 3 г., освен при специални показания и схема на приемане.

Някои специалисти дори удължават този период до 7-гозишна възраст на детето. Затова е желателно малките ни съкровища, докато растат и се развиват, да поемат изключително нискоминерална вода. Чудесно е, когато това е натурална изворна вода от природата. Тя може да се консумира постоянно, без да натоварва организма на децата, за да растат те здрави, жизнени и пълни с енергия.







бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg