Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Красота и здраве

Гимнастика за младо лице

health.bg 27-04-2011
Красота и здраве  : Гимнастика за младо лице - здраве, красота, кожа, бръчки, гимнастика,


ЗА ОТВАРЯНЕ НА ОЧИТЕ
Какво се постига: Toнизира горните и долните клепачи и намалява торбичките под очите, от което очите изглеждат по-големи, по-млади и по-живи.
 
Упражнение: Поставете показалците си между веждите, а палците на слепоочията, все едно очертавате слънчеви очила. Затворете очи и започнете да движите показалците си в областта между веждите нагоре, а палците от слепоочията към върха на ушите в продължение на 40 секунди. По този начин под натиска на пръстите ви мускулите около очите се движат постоянно.

ЗА ЗАГЛАЖДАНЕ НА БРЪЧКИТЕ
Какво се постига: Повдига веждите и намалява отпускането на горните клепачи. Изглажда и вертикалните бръчки между веждите и линиите на челото.

Упражнение: Разположете пръстите си в средата на челото и бутайте с върха на пръстите си надолу към веждите като едновременно с това повдигайте нагоре веждите, за да се получи напрежение в мускулите на челото. Правете упражнението 2 пъти на ден по 30 секунди. При наличието на по-дълбоки бръчки – 3 пъти дневно.

ЗА ПОВДИГАНЕ НА ДОЛНИТЕ КЛЕПАЧИ
Какво се постига: Стяга очните мускули, от което намаляват тъмните кръгове и подпухването под очите.

Упражнение: Упражнението може да се прави в седнало и в легнало положение. Поставете леко показалците си на външните ъгли на очите. Замижете силно с долните клепачи. Трябва да почувствате пулсиране в мускулите около очите. Погледнете нагоре. Наведете лицето напред, а раменете назад за противодействие. За допълнително противодействие може да стъпите здраво на краката си. Задръжте мигването с долния клепач 40 секунди. Правете упражнението 2 пъти на ден, при по-силни подутини под очите - 3 пъти.
 
ЗА ОСВЕЖАВАНЕ НА БУЗИТЕ
Какво се постига: Повдига лицевите мускули, които оформят бузите и попълва хлътналото под очите.
 
Упражнение: Поставете леко показалците си на скулите на бузите си. Издайте напред средната част на горната си устна,  както при издаването на звука „У-у-у”, предизвикан от някаква неприятна миризма -  като допрете горната устна до зъбите. Отваряйте и затваряйте устата като използвате повече устните отколкото челюстта. Ще усетите, че бузите ви се движат под пръстите. Повторете движението с издаването на устната и отпускането, запазвайки израза „У-у-у” 20 пъти.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg