Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Сезонът на здравите бебета...

health.bg 12-05-2011
Бебето : Сезонът на здравите бебета...  - здраве, бременност, раждане,
Преди много години октомври е бил месецът с най-много сватби. Това е било свързано с работата на полето. През септември се е прибирал урожаят, а след това хората са можели да отдъхнат и да помислят за семейното си бъдеще.

Оттогава измина много време, животът коренно се промени и браковете вече се сключват по всяко време на годината. Продължават обаче споровете кога от здравна гледна точка е най-подходящо да родиш дете. Според учените всеки сезон си има своите плюсове и минуси. Всеки трябва да избере кое за него и за поколението му е по-важно.

Раждане през пролетта

Плюсове
- Пресни плодове и зеленчуци и съответно много витамини през първите месеци на бременността. А това е сериозен резерв от здраве.

- Възможност да отдъхнеш на море, да набереш сили и приятни емоции, които никак не са за пренебрегване през предстоящите не особено леки за жената 9 месеца.

- Следва сезонът на лятото, когато бебето ще може по-дълго време да прекарва на чист въздух и да се зареди с витамин D от естествения източник – слънцето.

Минуси
- Последните месеци на бременността съвпадат със сезона на грипните епидемии и повишената вероятност от травми заради заледените улици.

- Раждането ще бъде по време на сезонното отслабване на организма и дефицит на естествени витамини.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg