Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Двигателна активност

Негативите на обездвижването

health.bg 15-07-2011
Двигателна активност : Негативите на обездвижването  - здраве, движение , затлъстяване, диабет,


Нормалното движение е условие за съхраняване на скелета, в този смисъл профилактиката започва още в юношеството с нормален прием на калций, с умерена активност и спорт. При децата се наблюдава обездвижване в голяма степен. Първо са на училище, после на пиано... и т.н., като им остава много малко време за физическо натоварване и спорт.

Довежда ли обездвижването до по-сериозни заболявания?
Най-често обездвижването се дължи на ревматична болест, шипова болест, възрастови промени, остеопороза и нейните усложнения – счупване на бедрена шийка, на прешлен от гръбначния стълб. Такива пациенти са инвалидизирани, докато всички останали заболявания обездвижват болния за кратко. Дори един сърдечен инфаркт преминава и след това болният отново се връща към нормалната си физическа активност, а и при леко протичащите инсулти хората също се връщат към нормалното физическо движение.

Какъв режим на живот трябва да спазваме?
Пропорциите са 8 часа работа, 8 часа почивка и 8 часа сън. Разбира се, нормата не е абсолютна, особено сега, когато се работи много повече от 8 часа по целия свят. Но това е здравословната пропорция, която трябва да се опитаме да спазим, за да живеем хармонично. Важно е да използваме личното си време пълноценно - културни мероприятия, разходка на чист въздух в планината. Плуването е най-физиологичният сред спортовете, защото тялото е в хоризонтално положение, скелетът се изтегля и няма опасност от пренатоварване. Тичането е полезно само до определена възраст, след това не е желателно такова натоварване на опорно-двигателния апарат.

Кога трябва да потърсим лекарска помощ?
Във всеки момент, когато почувстваме болка или някакъв дискомфорт, който ни извежда от равновесие. Болката и тревожността отвежда хората към кабинета на специалиста. Нека да не се поддаваме на изкушението да търсим народна медицина, екстрасенси и хора без медицинско образование. Овладяването на болката невинаги е овладяване на причината за болката. Не приемайте обезболяващи, без да сте изяснили причината за болката. Според оплакванията специалистът ще ви назначи комплексно лечение. Дори и при едни и същи оплаквания на хората лечението е индивидуално.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg