Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Двигателна активност

Аквааеробиката – хармония и спорт в едно

health.bg 31-01-2012
Двигателна активност : Аквааеробиката – хармония и спорт в едно - здраве, спорт, фитнес, движение,
Безусловно аквааеробиката е най-приятното физическо натоварване. Докато се забавлявате, тялото ви интензивно работи и носи нелоши дивиденти: фигурата ви става по-стройна, кожата – по-гладка. И никакви болки в мускулите.

Аквааеробиката поражда т.нар. ефект „двойно действие” – тялото трябва да преодолява съпротивлението на водата и в същото време да се самозагрява, за да не се преохлади. Представете си колко калории изчезват във водата. Всъщност това се знае – около 500 на час.

Ако мечтаете да се занимавате със спортен рокендрол или алпинизъм, но чувствате, че силите няма да ви стигнат, без да мислите, тичайте към басейна. Даже хората, които плуват като гюле, не бива да отказват на тялото си най-хармоничното физическо натоварване.

Водата създава състояние, близко до безтегловността, затова можете да изпълнявате упражнения, за които в ежедневието не бихте и помислили.
Само след няколко занятия мускулите и ставите ви толкова ще укрепнат, че ще ви се иска да покорите  всеки връх.

Водната гимнастика притежава почетното звание  „най-здравословен фитнес”. Този факт е доказан от многогодишната практика. При аквааеробиката вие тренирате не само мускулите, ставите и сухожилията, но даже и вътрешните органи.

Мекият, но ефективен воден масаж подобрява дейността на стомашно-чревния тракт, нормализира обмяната на веществата, активизира функцията на бъбреците. Повишава се и тонусът на кръвоносните съдове, затова аквааеробиката е отлично средство срещу разширени вени.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg