Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Двигателна активност

Колелото - приятел на здравето и фигурата

health.bg 15-05-2012
Двигателна активност : Колелото - приятел на здравето и фигурата - здраве, колело, фитнес, фигура,
Двигателната активност е важна за поддържането на фигурата и здравето като цяло.

Липсата на време и средства често са оправдание за мързелуването, но ако инвестирате в едно колело, ще получите много повече от разходка в парка.

Ето някои от ползите на карането на колело:

- Тренира и укрепва сърцето и кръвоносните съдове, тренира общата издръжливост на организма. След каране на велосипед вие по-малко ще се изморявате на работа и ще се събуждате отпочинали.

- Увеличава се количеството на вдишвания въздух, белите дробове работят на 100 процента, а когато въртите педалите на чист въздух, всеки ваш орган (и главният мозък в това число) получава заедно с кръвта хранителни вещества.

- Подобрява се обмяната на веществата.

- За разлика от бягането 70-80% от теглото на тялото се поема от велосипеда, което значително разтоварва големите стави и намалява излишното натоварване върху гръбначния стълб. Освен това хрущялите върху повърхностите на ставите укрепват благодарение на непрекъснатите кръгообразни движения.

- Тренират се мускулите на краката, повишава се издръжливостта им, формира се релеф.

- Подобрява се кръвоснабдяването на органите в малкия таз.

- Отлично се тренира вестибуларният апарат, както и координацията.

- Гледането надалеч е добра профилактика при нарушено зрение.

- Сериозен проблем за много хора са разширените вени. Регулярното каране на велосипед помага да се предотврати появата на заболяването. Ако сте предразположение към появата на варикозни вени – колоезденето е вашият спорт.

- След разходка на велосипед имате по-голям апетит, което е признак за активизиране на обмяната на веществата в организма ви.

- Заради дълбокото дишане при колоездене то е особено полезно за пушачите, защото прочиства белите им дробове.

- Повишава се имунитетът, а с него и съпротивата срещу инфекциозните заболявания. Статистиката твърди, че при хората, които редовно карат колело, рискът през зимата да се разболеят от простуда и грип е по-нисък със 70%.

- Достатъчни са 45 минути колоездене на ден, за да запазите фигурата си.

- Карането на велосипед оказва неоценимо влияние върху общото емоционално състояние на хората, укрепва нервната система, подобрява се настроението, повишава се самочувствието.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg