Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Двигателна активност

Редовното движение е важно за костите и ставите

health.bg 28-12-2011
Двигателна активност : Редовното движение е важно за костите и ставите - здраве, кости, стави, болка, хрущяли, възпаление

Неудобните обувки също имат немалка „заслуга” за увреждане на коленете. Макар красотата понякога да изисква жертви, най-добре е много високите токчета да не са във всекидневна употреба, а да се носят само при официални случаи. Специално изследване на учени от Харвард установи пряка връзка между високите токчета и риска от остеоартрит, тъй като коленете на жените, носещи такива обувки, се оказали силно увредени именно в областта, където най-често се развива това изменение. Що се отнася до свободното време на открито, изборът трябва да падне върху ортопедични маратонки, обувки и професионално подбрани стелки.

Когато болката в коляното се появи, човек обикновено изчаква, приспособява се към неудобствата, които тя му създава, ограничава движенията. Но както и при всяко друго заболяване правилото е - колкото по-рано се потърси специалист, толкова по-малко страдания. Преодоляването на възпалението и болката се постига в началото с нестероидни противовъзпалителни средства. Но те трябва да се приемат много кратко време заради възможни  нежелани странични действия.

А тъй като лечението на ставната болка по правило е продължително, продуктите на природна основа са за предпочитане. Като лекар ревматолог с дългогодишна практика, д-р Несторова посочва: „Лично аз имам много добър опит със серията НеОкс, която представлява крем и олио за втриване в болните участъци, както и капсули за вътрешен прием. Това е уникална комбинация от осем стандартизирани билкови екстракта, действащи противовъзпалително и болкоуспокояващо. Тази научно разработена комбинация има наистина отличен  ефект и не предизвиква никакви странични действия”.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg