Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Кога да заведем бебето на почивка?

Петър Галев 02-08-2012
Бебето : Кога да заведем бебето на почивка? - здраве, деца, море, почивка, слъце, жега, път,


Ако детето е било на курорт, значи ли, че през зимата ще боледува по-малко?

Важно е дали е било закалявано правилно и постепенно с въздух и вода, това е смисълът на курортите. Детето трябва да е колкото може по-голо. Ако майката е по потниче, защо облича детето с дебела блуза? Трудно се борим с това! Няма причина детето да не пие студени течности и да не яде сладолед. Започва се с малко и се дава редовно, тогава няма да навреди, а организмът ще привикне към по-ниска температура.

В тези горещини стана актуален въпросът дали бебетата понасят климатиците...
И тук трябва да се стремим към златната среда. Както възрастните, така и бебетата страдат, ако навън е 38-40 градуса. А малките все още не могат да си контролират терморегулацията, защото потните им жлези не са развити. Аз съм „за” климатиците, но при някои условия.

Те трябва да се настройват на температура около 25 градуса при минимална скорост на вентилатора и струята им да не бие директно в детето и да не е подвижна, независимо дали е в стаята или в автомобила. За децата са особено опасни резките преходи от ниски към много високи температури или обратното. Задължително е охлаждането да става постепенно, като климатикът се включва след влизането в помещението или колата.

Препоръчвате ли нощно пътуване с бебе?
Ако е с автомобил през нощта – не, защото често родителите тръгват преуморени и има голяма опасност от заспиване на волана и катастрофа. По-добре е да се тръгне рано сутрин, когато детето може да се пренесе още спящо в колата или да си доспи след тръгването.

Как понасят малките пътуванията със самолет?
За самото летене, общо взето, няма проблем, но опасността от вирусна инфекция е по-голяма. На летищата има огромни маси от хора и дълъг престой в чакални, в самолета също се обменят вируси. Но по принцип бебетата могат да летят спокойно, ако това се налага.

Какви лекарства да носят родителите с деца?
Задължително противотемпературни препарати, които са изпитали, че детето им понася добре. Капки за нос и капки за уши, противоалергичен сироп и отделно препарат за мазане. Лекарства против диария и повръщане, предписани от личния лекар, и средства против обезводняване.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg