Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

НЗОК проверява инвитро центровете

health.bg 2013-06-12
Бебето : НЗОК проверява инвитро центровете -
За април касата е изплатила за инвитро 1 380 000 лв.

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще провери всички инвитро центрове, с които работи, заради сигнали за жени, които са плащали за направените им процедури, въпреки че те се поемат напълно от институцията.

Още от края на миналата година касата обяви, че има готовност да поеме заплащането за тези процедури и осигури механизъм, по който клиниките да получават заплащане за дейността си от началото на годината до сключването на договорите им за 2013 г. Въпреки това в първите два месеца беше установено, че клиниките не отчитат извършени процедури и съответно НЗОК няма как да им преведе средства, съобщава институцията.

За април касата е изплатила за инвитро 1 380 000 лв. От началото на годината към институцията са отчетени и съответно заплатени 876 различни процедури, извършени на 463 жени.

НЗОК напомня, че принуждаването на здравноосигурени пациенти да плащат за дейности, които са в обхвата на задължителното здравно осигуряване, е грубо нарушаване на правата на пациента и ще наложи санкции ако установи такива случаи.

 





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg