Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Безплатни прегледи на слуха на бебетата

health.bg 2013-06-17
Бебето : Безплатни прегледи на слуха на бебетата - бебета, слух, Токуда, д-р Радка Масларска, ухо,
Изследванията ще се правят с ултразвуков апарат за откриване на вродени дефекти на слуха.

Безплатни изследвания на слуха на бебета се организират в болница „Токуда” в София.

Родителите на деца до 6-месечна възраст ще могат да се консултират със специалист всяка последна сряда от юни, юли и август, съобщиха от лечебното заведения.

Прегледите, които започват на 26 юни, ще се извършват от екипа на отделението по неонатология от 10:00 до 14:00 часа. Необходимо е предварително записване на тел. 02/403 4000 и 02/403 4928.

Ултразвуковият скрининг има за цел да установи наличието на вродени дефекти на слуха у новородените бебета. Изследването е напълно безвредно и е силно препоръчително да се направи до 6-ия месец след раждането. Уловени навреме, проблемите със слуха могат да се лекуват и да бъдат предотвратени редица усложнения. Апаратът, с който се провежда изследването, отчита отоакустичните емисии в ушите на бебето, като по време на процедурата то не усеща абсолютно нищо.

„Целта на тези рутинни изследвания е да бъдат обхванати колкото може по-голям брой деца, родени както в болница „Токуда”, така и на всяко едно друго място. Разполагаме с нов ултразвуков апарат, с който възможните нарушения на слуха се установяват мигновено и без какъвто и да било риск за здравето на бебетата”, заяви д-р Радка Масларска, началник на отделението по неонатология в японската болница.

Прегледите са част от разширена скринингова програма на лечебното заведения за ранно проследяване на новородени, най-вече рискови и недоносени бебета. За тях не е необходимо родителите да носят допълнителна документация.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg