Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Глутенът - след шестия месец в бебешкото меню

Татяна Вълкова 10-07-2013
Бебето : Глутенът - след шестия месец в бебешкото меню - глутен, бебе, хранене, д-р Марио Янакиев
Не е нужно да се спазва строго 3-часовият интервал между храненията

Захранването е важна стъпка напред и за малкия човек, и за майката. Кога трябва да започне то? Коя е първата храна, която се въвежда, в какво количество? Това са част от въпросите, които вълнуват майката, притеснявайки се за нормалното развитие на своето бебе.

Майките, които активно търсят сведения за храненето на детето, понякога се объркват в морето от информация, предлагана в книги, печатни или електронни медии. Особено разнородни са мненията относно храните, съдържащи глутен (това е протеин, влизащ в състава на почти всички зърнени храни – пшеница, ръж, ечемик, овес). Притесненията са свързани с това, че при неправилно въвеждане или в неподходящ момент може да се стигне до цьолиакия – автоимунно заболяване.

„Различни педиатри съветват майките по различен начин. Но в едно сме убедени - глутенът се включва след шестия месец”, обяснява във CredoWeb д-р Марио Янакиев, педиатър от Хасково. Той отговаря на въпрос от млада майка, която се колебае кога да включи в менюто на детето си храни, съдържащи глутен, под формата на пюрета, каши и нишестета.

„Каквато и да е схемата на захранване, за мен остава да важи златното правило - въвеждането на немлечни  храни, които изместват основното хранене, трябва да бъде на интервал от 1 месец”, пояснява д-р Янакиев.

Според него не е нужно да се спазва строго 3-часовият интервал между храненията. „Може  да позволяваме бебето да приема храна на интервал два часа и половина – четири часа”, допълва специалистът.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg