Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Рибата понижава тревожността при бременните

health.bg 2013-07-17
Бебето : Рибата понижава тревожността при бременните - бременност, риба, морски дарове, хранене, меню, тегло на бебето
Гестационната тревожност неведнъж е свързвана с ниско тегло на новороденото и преждевременно раждане.

На бременните жени често им се налага да контролират менюто си, за да не трупат твърде много килограми. Лишаването от любимите храни обаче може да предизвика тревожност. Според учени от университета в Бристол и Федералния университет на Рио де Жанейро тази нервност може да се компенсира с консумация на риба и други морски дарове, съобщи Medical News Today.  Ефектът от рибата бил наблюдаван при 9530 бременни, които попълнили въпросник по хранене и в продължение на 32 седмици минавали тест за установяване нивото на тревожност.

Оказало се, че жените, които не консумирали морски дарове, имали по-високи нива на тревожност с 53% по-често от другите бъдещи майки, които редовно включвали риба в менюто си. Вегетарианството при бременните пък увеличавало с 25% вероятността от силна тревожност.

Гестационната тревожност неведнъж е свързвана с ниско тегло на новороденото и преждевременно раждане. Напрежението на майката се отразява върху развитието на нервната система на детето и неговите механизми за справяне със стреса. По тази причина специалистите препоръчват дори на бременните със симптоми на тревожност да се дават полиненаситени мастни киселини n-3 или риба.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg