Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Пробив в терапията при синдрома на Даун

health.bg 2013-07-18
Бебето : Пробив в терапията при синдрома на Даун - синдром на Даун, хромозома, тест, терапия
Учени от САЩ успяха да изключат третото копие на 21-та хромозома, виновно за заболяването

Учени от САЩ съобщиха за пробив в терапията срещу синдрома на Даун. Те успяха да изключат в лабораторни условия хромозома, която предизвиква болестта. Те обаче подчертават, че са необходими още години, за да се стигне до масово приложение на терапията. Генна мутация е причина при синдрома на Даун цялата 21-ва хромозома или части от нея да имат трето копие. Генетици от университета в Масачузетс успяха сега да изключат тази хромозома, която е виновна за заболяването. Публикацията им е в престижното списание „Нейчър”.

Надяваме се, че нашата разработка ще проправи пътя към нови методи за третиране на синдрома на Даун, заяви експретката по клетъчна биология Жан Лоурънс.

Това е най-разпространеното генетично обусловено заболяване, което води до умствено изоставане и забавено физическо развитие.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg