Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Жена роди здраво бебе, растнало 3 месеца в утробата с мъртъв близнак

health.bg 2013-07-24
Бебето : Жена роди здраво бебе, растнало 3 месеца в утробата с мъртъв близнак - жена, близнаци, роди, мъртъв близнак, Плевен
Жената забременяла с близнаци ин витро, но единият починал още в петия месец

33-годишната Ивелина Иванова от Сливен, която имала сериозни репродуктивни проблеми, е заченала ин витро в Клиничния институт за репродуктивна медицина в "Св.Елисавета" – Плевен. Процедурата е била извършена от акушер-гинеколога д-р Стефан Стефанов като жената е забременяла с близнаци от първия опит след 12-годишен стерилитет. Бременността започнала да протича нормално, без проблеми, но през петият месец единият близнак починал. 

В тази ситуация досега се предизвикваше раждане или съответно прекъсване на бременността, поради риск от инфекция, пояснява д-р Стефанов пред БТА. В случай обаче заради силно желаната бременност - специалистът заедно с колегата си доц. Светлозар Стойков от АГ-клиниката на Университетската болница в Плевен решили да не прекъсват бременността, тъй като теглото на живия близнак било под 500 грама и той нямал шанс да оцелее. 

Пациентката била приета под постоянно наблюдение в болницата и е достигнала термина, в който родила нормално износено живо и здраво дете в деветия месец. Бебето е момче с тегло 2,8 кг. „Мисля, че по света е имало, но в българската медицинска практика досега не сме имали толкова дълго - три месеца, жена да износи живо дете нормално при наличие на мъртъв близнак”, коментира пред агенцията д-р Стефанов.

Бебето и майката, която е медицинска сестра в Силвен, вече са изписани от болницата.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg