Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Двигателна активност

Ходенето пеша на работа намалява опасността от диабет

health.bg 2013-08-06
Двигателна активност : Ходенето пеша на работа намалява опасността от диабет - диабет, ходене, движение, каране на колело, високо кръвно, сърце, хипертония
Краткото физическо натоварване се отразява благотворно на сърцето

Забравете скъпите такси за фитнес - ключът към добро здраве може да се окаже съвсем просто нещо като ходенето на работа пеша или с велосипед, съветват британски експерти.

Краткото физическо натоварване, свързано с ходенето пеша или карането на колело, съществено намалява риска от диабет и високо кръвно налягане. Това са установили изследователи от лондонските Импириъл колидж и Юнивърсити колидж, анализирайки данни за 20 000 служители от цяла Великобритания, съобщава БТА.

Хората, които се отказват от автомобила, за да ходят пеша до работа и обратно всеки ден, са изложени на 40 процента по-малък риск от диабет и 17 процента по-малък риск от високо кръвно налягане. Ако служителите предпочетат придвижването с велосипед,
благоприятният ефект е още по-голям - опасността от развитието на захарна болест намалява с 50 процента.

Данните от изследването разкриват още, че служителите, които ходят на работа пеша, с велосипед или с обществен транспорт, е по-малко вероятно да страдат от наднормено тегло или затлъстяване.

„Настоящото изследване е поредното, което показва, че включването на физическа активност като ходене или придвижване с велосипед във всекидневната рутина е от полза за здравето”, пишат авторите му в сп. „American Journal of Preventive
Medicine”.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg