Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Всяка трета бременност през миналата година е била прекъсната

health.bg 2013-08-14
Бебето : Всяка трета бременност през миналата година е била прекъсната - аборт, бременност, раждане,
Най-често правят аборт жени на възраст между 25 и 29 години

Броят на абортите през миналата година е бил 29 992, което е почти половината от ражданията в страната. Това е записано в Националната здравна стратегия, информира в. „Преса”.

Най-често жените на възраст между 25 и 29 години премахват плода. Тревожна тенденция е, че всеки десети аборт е извършен от жена на възраст до 19 години. Както по брой аборти, така и по детска смъртност страната ни е над средните за Европа
стойности.

В документа пише, че през 2012 г. са се родили с 2203 повече момчета, отколкото момичета (35 662 срещу 33 459). В същото време миналата година са починали 536 деца на възраст до една година. Достигнатото равнище на детската смъртност е най-ниското в демографското развитие на страната, но независимо от тази положителна тенденция смъртността при децата е по-висока от тази в европейските държави, става ясно още от публикацията.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg