Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Едно на десет бебета у нас е недоносено

health.bg 2013-09-20
Бебето : Едно на десет бебета у нас е недоносено - недоносени деца, бебета, малформации, бременност, диабет, хипертония
Основна причина е възрастта на майката

Всяко десето дете у нас се ражда недоносено. Това съобщава Сдружението „Нашите недоносени деца”, цитирано от в. Монитор. За преждевременно се смята раждане между шестия и деветия лунарен месец. Децата, които излизат на бял свят в този период, са с тегло под 2,5 кг, уточняват  акушер-гинеколозите.

Основната причина за раждане на недоносени деца е, когато майките са под 18 и над 35 години. Другата е многоплодието, което се среща при ромското население. Сред причините за преждевременно раждане са вродени малформации на матката на майката, наличие на миома при бременност, както и придружаващи заболявания, като хипертония, диабет и употребата на лекарства по време на бременността. 

84 недоносени бебета са родени само от началото на годината до сега в Университетската АГ болница „Майчин дом”, допълва вестникът. От сдружението предлагат да се създаде единен регистър на недоносените деца в България. Така след години педиатрите ще знаят с какво тегло е родено бебето и ще провеждат навреме профилактика срещу опасни заболявания.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg