Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Двигателна активност

Следобедният сън увеличава риска от диабет

health.bg 2013-09-24
Двигателна активност : Следобедният сън увеличава риска от диабет - сън, дрямка, диабет, захарна болест, обездвижване, спорт, физическа активност
Учени са установили, че сиестата може да е вредна за здравето

Ако сте свикнали да подремвате следобед, вероятно ще трябва да преосмислите навика си - данните от китайско проучване показват, че следобедният сън може да навреди на здравето.

Изследването на специалисти от университета за наука и технология Хуачжун е обхванало 27 000 души на и над 45-годишна възраст. Изследователите са установили, че онези от тях, които спят 30 или повече минути следобед, са изложени на повишен риск от диабет тип 2. Специалистите отбелязват, че ограничаването на дрямката под половин час или лишаването от нея намалява опасността от развитие на заболяването.

Проучването разкрива, че сред любителите на сиестата 40% страдат от високо кръвно налягане, а 24% са с повишен холестерол в сравнение съответно с 33 на сто и 19 на сто сред тези, които пропускат следобедната дрямка, отбелязва БТА.

Изследователите обясняват, че хората, които спят следобед, са изложени на повишен риск, тъй като се ограничава времето им за физическа активност.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg