Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Проверяват родилните отделения за малолетни майки

health.bg 2013-10-15
Бебето : Проверяват родилните отделения за малолетни майки - ДАЗД, проверки, АГ-отделения, малолетни родилки
Над половин милион са непълнолетните родилки през 2012 г.

Започват масови проверки в 39 акушеро-гинекологични отделения, които трябва да преброят колко са децата-родилки у нас. Те ще бъдат извършвани от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и ще продължат до месец декември. Ще бъдат проверявани АГ-отделения в София, София област, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Враца, както и 21 териториални дирекции на „Социално подпомагане".

Проверката цели да установи колко са малолетните и непълнолетни момичета, които изоставят бебетата си още в болницата, какви са причините затова и какви мерки трябва да предприемат от ДАЗД за решаването на проблема. През 2012 г. майките на възраст под 18 години са били близо 509 000, а в предходната година -  476 000, съобщава  в. Преса. В домовете, където се отглеждат деца до 3-годишна възраст, до края на миналата година малчуганите са били 1578.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg