Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бебето

Бебетата реагират на музикалния ритъм

health.bg 2010-03-19
Бебето : Бебетата реагират на музикалния ритъм - здраве, бебе, ритъм, музика,

Британски и финландски учени твърдят, че бебетата реагират на ритъма и темпото на музиката, като ги намират за по-привлекателни от говора, съобщава Science Daily.

Изследването, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, е проведено с деца на възраст между 5 месеца и 2 години и доказва, че бебетата са предразположени да се движат ритмично в отговор на дадена мелодия.

Според учените децата реагират предимно на ритъма, а не толкова на самата мелодия.

Бебетата  били оставени да слушат различни  звуци - класическа музика, ритмични удари и говор. Техните спонтанни движения били записани с помощта на видео и на 3D технология, за да бъдат сравнявани.

Изследователите използвали професионални танцьори да анализират до каква степен движенията на бебетата отговарят на музиката.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg