Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Манията за пазаруване като сериозно заболяване

health.bg 07-10-2011
Психично здраве : Манията за пазаруване като сериозно заболяване - здраве, шопинг, мания, пазаруване,


А има и хора, които пазаруват, за да предизвикат завист у някого. Това е много опасно, защото води до краен стадий на шопингманията. Друг неин вариант е – да не съм по-долу от другите. Тази философия автоматично ви вкарва в рисковата група на ониоманите.

Правилото на петте „не”
Ако все още не сте шопингманиак, но сте в рисковата група или сте забелязали отделни симптоми, ще ви помогне правилото на петте „не”.

- НЕ посещавайте разпродажби. Отстъпките и намаленията действат вълшебно на ониамоните, особено когато качествена и хубава вещ е на достъпна цена. Щом сте в рисковата група изобщо няма да ви мине през ума, че тази вещ не ви е нужда и едва ли някога ще стане такава. Не си създавайте изкушения.

- НЕ взимайте кредитни карти, независимо какви изгодни програми, отстъпки, бонуси и подаръци обещават банките.

- НЕ купувайте вещи, към които трябва да се купи още нещо. Ако към роклята трябва да вземете още чанта, обувки или друг аксесоар, нека роклята да си остане в магазина.

- НЕ носете в себе си много пари. Ако ви налегне изкушението, да изтичате в магазина след работа, когато заплатата ви ще си остане цяла вкъщи, а няма да се влее в оборота на търговския център.

- НЕ се притеснявайте да отказвате. Отклонете любезно настойчивите покани на търговците. Не се притеснявайте да връщате в магазина вещи, които са ви разочаровали или не са ви нужни.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg