Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Психично здраве

Манията за пазаруване като сериозно заболяване

health.bg 07-10-2011
Психично здраве : Манията за пазаруване като сериозно заболяване - здраве, шопинг, мания, пазаруване,


Предлагаме ви тест, от който ще се ориентирате дали сте в рисковата група на шопингманиаците.

Ако сте съгласни с повече от четири твърдения, вие сте в рисковата група. Трябва нещо да промените в живота си. Ако сте единодушни с всичките осем, вие сте истински шопингманиак и се нуждаете от специализирана помощ.

1. Вие се увличате по модни списания, всеки месец ги купувате, прекрасно се ориентирате в новостите, различавате творенията на различните дизайнери и можете безпогрешно да оцените роклята на приятелката ви – от коя колекция е и колко струва.

2. Често ви се иска да минете по магазините без ясно формулирана потребност, даже, ако всичко имате и не планирате никакви покупки.

3. В магазините разглеждате всичко, което се продава, без да се опитвате да се ограничите в някои категории стоки или да търсите вещи по някакви критерии.

4. Прекарвате по магазините повече време, отколкото първоначално сте планирали. Искали се да отскочите за половин час, а сте загубили половин ден и не сте забелязали, че времето бързо е отлетяло.

5. Можете да прекарате в магазините цял ден. Това не ви изморява, напротив, струва ви се увлекателно. Даже, когато сте зад граница, предпочитате посещението в магазините пред музеите и картинните галерии.

6. Често изпитвате желание да купите някакви вещи без обективна причина.

7. Постоянно обсъждате покупките.

8. Ако дълго време не сте обикаляли магазините, ви е скучно.

 
 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg